16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. szeptember 27., vasárnap

Krumplileves 2.0

Már egy kolompérleves receptet tettem fel a kis konyhámból:D Imádom, gyors meg egyszerű és változatosan is el lehet készíteni! Most úgy csináltam ahogy anyum szokta és ahogy szerelmem szereti!

Hozzávalók:
*1 közepes fej vöröshagyma
*8-10 közepes kolompár
*1 répa
*1 zöldség
*kis petrezselyem zöld
*só, bors, kömény, pirospaprika
*ecet
*fejenként 2 db tojás
*kevés tejföl
Elkészítés: A hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, majd lehúzom a tűzről és beleteszek egy kanál pirospaprikát. Jól megkeverem, majd felöntöm vízzel és a meghámozott zöldségeket beleteszem. Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt felforralom, közben sózom, borsozom és köménymagvazom, ízlés szerint.
Beleteszem a petrezselyem zöldet is és főzöm így tovább, amíg a kolompár meg nem puhúl.
Ha megpuhúlt teszek bele 1 evőkanál ecetet, ízlés szerint kis tejfölt.(de tejfölt lehet csak tálaláskor is)
Ütök bele tojásokat, majd addig főzöm kis lángon, amíg a tojszlik meg nem főnek.
(lehet bele kolbászkákat is főzni)

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése