Hozzávalók:
*1 közepes fej vöröshagyma
*8-10 közepes kolompár
*1 répa
*1 zöldség
*kis petrezselyem zöld
*só, bors, kömény, pirospaprika
*ecet
*fejenként 2 db tojás
*kevés tejföl
Elkészítés: A hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, majd lehúzom a tűzről és beleteszek egy kanál pirospaprikát. Jól megkeverem, majd felöntöm vízzel és a meghámozott zöldségeket beleteszem. Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt felforralom, közben sózom, borsozom és köménymagvazom, ízlés szerint.
Beleteszem a petrezselyem zöldet is és főzöm így tovább, amíg a kolompár meg nem puhúl.
Ha megpuhúlt teszek bele 1 evőkanál ecetet, ízlés szerint kis tejfölt.(de tejfölt lehet csak tálaláskor is)
Ütök bele tojásokat, majd addig főzöm kis lángon, amíg a tojszlik meg nem főnek.
(lehet bele kolbászkákat is főzni)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése