Több millió receptet találtam, mindegyik másképp, hát én egyet kiírtam és kész, de az elkészítésimódja háttt.....úgy kellett megsütni, mint a palacsintát, először az egyik oldala, majd megfordítom és a másik! Bepánikoltam mert megkapta az alját, hírtelen meg akartam fordítani, de elmázgálódott...majd ilyen ragacsos izé lett belőle! Ekkor kaptam fel a vizet... és kerestem a neten egy másik receptet:D Hát ott úgy kell, mint a rántottát! A masszát beleöntöm és lassan kevergetve sütöm és morzsálódik folyamatosan ahogy sül! Ilyen a neten találgatós recept!:D Nem mindig sikerűl jól! :D De hát ebből tanul az ember jánya:D
Jah és egy csomó receptbe írnak búzadarát, az én receptembe az sem volt:S
Szóval itt egy recept, ami jobbnak ígérkezik!:D Legközelebb ezt próbálom meg:D
Amúgy meg júj nagyon isteni!!!!!!
Hozzávalók:
*100 g búzadara
*77 g finomliszt
*250 ml tej
*11 teáskanál vanília eszencia vagy 1 csom. vaniliás cukor
*3 db tojássárgája
*3 db tojásfehérje
*100 g kristálycukor
*fél citrom reszelt héja
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel. Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához. A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
Porcukorral, vagy baracklekvárral tálalom!
Itt leltem meg a receptet: http://www.desszert.eu/csaszarmorzsa
szia! mi is úgy csináljuk mit a rántottát, csak kevergetni kell, de ha lehet minél nagyobb darabokba maradjon! nagyon finom, érdemes vele próbálkozni! :)
VálaszTörlésKöszike!!!!
VálaszTörlésMiután elrontottam rájöttem!
De hát így tanulunk!
Alig várom, hogy kipróbáljam:D És jó legyen!
Mert nagyon fini!!!!!