16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 10., hétfő

Tejszínes gombás hús

Hozzávalók:
*csirkemell
*gomba(kb. 250dkg)
*fél erőleves kocka
*1 fej vöröshagyma
*só, bors
*olaj
*főzőtejszín
Elkészítés:Az apróra vágott csirkehusit kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom.Egy másik edényben az apróra vágott gombát kevés apróravágott hagymás megpárolom, addig míg el nem fő a leve. Egy harmadik edényben kb. 2-2,5 dl vizet felforralok és erőleveskockát teszek bele! A fellfort erőleves lét a húshoz öntöm. Majd a kész gombát is a husihoz öntöm, 2 kanál lisztet teszek rá és beleöntök 2dl főzőtejszínt, jól összekeverem, készre rottyantom. Rizzsel,sültkolompérral vagy galuskával tálalom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése