*1 kg pulykamell
*kb. 10 gerezd fokhagyma
*kevés szalonna
*pulyka fűszerkeverék
*1 nagy fej vöröshagyma
*kb. 1,5 liter tej
Elkészítés: Sütés előtt 2 nappal a húst megmosom, a hozzávalókat megpucolom. A húst bevagdosom, fokhagymát és szalonnadarabokat nyomkodok bele. Figyeljünk oda, hogy egyenletesen elosztva legyen. Jól bekenem pulyka fűszerkeverékkel (1 kg-hoz kb. fél csomag), majd egy nagy tálba helyezem a húst, és felöntöm tejjel, hogy ellepje, végül vöröshagymaszeleteket rakok mellé. Jól lefedem, és hagyom állni hűtőben 2 napig. Sütés előtt leöntöm a tejet, és egy kiolajozott tepsibe rakom a húst, lefedem alufóliával, és forró sütőben 1 órán át az alufólia alatt puhítom, majd leveszem, és készre pirítom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése