Krém: 7 dl. magozott megybefőtt(1,5 vagy 2 üveg, vagy 1 üveg és plusz még meggylé), 2 kanál étkezési keményítő, pici rum aroma, csipet fahéj, pici cukor, vagy vanilisácukor.
A meggyeket lecsepegtetem és külön teszem, a meggyléhez hozzáadom ezeket a hozzávalókat és sűrű(puding állagú) krémet főzök! Hagyom kihűlni, majd hozzákeverem a meggyeket is!
A meggyeket lecsepegtetem és külön teszem, a meggyléhez hozzáadom ezeket a hozzávalókat és sűrű(puding állagú) krémet főzök! Hagyom kihűlni, majd hozzákeverem a meggyeket is!
A lapra kenek egy sor meggyet és egy sok habot! Majd rátesszük a következő lapot...
Hab: 5 csomag tejszínhabpor, 5 csomag habfixáló, 7,5 dl tej, pici cukor vagy vaniliáscukor. Az egészet felverem:D! És nem csak a lapok közt, de az egészet bekenem!
Számomra sok volt a hab, de az eredeti recept szerint sokat kell középre tölteni. Én biztos 3 csomagból csinálnám, de hugom ragaszkodott az 5 csomaghoz! Én nem vagyok nagyon habos:D
Számomra sok volt a hab, de az eredeti recept szerint sokat kell középre tölteni. Én biztos 3 csomagból csinálnám, de hugom ragaszkodott az 5 csomaghoz! Én nem vagyok nagyon habos:D
A tetejét étcsokival megreszeltük és a kimaradt habot összekeveretm, kimaradt meggykrémmel, szép lilás-bordó lett! ezzel díszítettem!
Pár órát állnia kell a hűtőbe, hogy
jól megdermedjen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése