16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 31., hétfő

Fekete-Erdő torta

Piskóta: 10 tojás, 10 kanál cukor, 7 kanál liszt, 2 kanál kakaópor és egy sütőpor. Ebből piskótát sütünk és kihűlve 3 részre vágjuk.
Krém: 7 dl. magozott megybefőtt(1,5 vagy 2 üveg, vagy 1 üveg és plusz még meggylé), 2 kanál étkezési keményítő, pici rum aroma, csipet fahéj, pici cukor, vagy vanilisácukor.
A meggyeket lecsepegtetem és külön teszem, a meggyléhez hozzáadom ezeket a hozzávalókat és sűrű(puding állagú) krémet főzök! Hagyom kihűlni, majd hozzákeverem a meggyeket is!
A lapra kenek egy sor meggyet és egy sok habot! Majd rátesszük a következő lapot...
Hab: 5 csomag tejszínhabpor, 5 csomag habfixáló, 7,5 dl tej, pici cukor vagy vaniliáscukor. Az egészet felverem:D! És nem csak a lapok közt, de az egészet bekenem!
Számomra sok volt a hab, de az eredeti recept szerint sokat kell középre tölteni. Én biztos 3 csomagból csinálnám, de hugom ragaszkodott az 5 csomaghoz! Én nem vagyok nagyon habos:D
A tetejét étcsokival megreszeltük és a kimaradt habot összekeveretm, kimaradt meggykrémmel, szép lilás-bordó lett! ezzel díszítettem!

Pár órát állnia kell a hűtőbe, hogy
jól megdermedjen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése