16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 31., hétfő

Borsos tokány

Hozzávalók:
*disznóhusi
*2 fej hagyma
*só, bors
*rizs és borsó
A hagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre párolom. A husikat feldarabolom, majd összeforgatom hagymával és kicsit megkapatom:D
Felengedem vízzel(ne sokat, inkább mindig öntsünk rá) és sózom, borsozom(borsból most kicsit több kell, min ízlés:Dszerint)
Fedő alatt párolom, majd leveszem és szavtosítom.
A rizst megfőzöm és a borsót kevés vajon megpárolom, vízzel felengedem, jól puhúljon, összeöntöm a rizzsel.

Ma tortasütés közben főztem anyuéknál, hamar megvolt! Igaz nem volt disznóhús és csirkéből csináltam, de disznóval finomabb!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése