16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 10., hétfő

Egyensúly süti

Hozzávalók:
*25 dkg sütőmargarin
*25 dkg porcukor
*1 csomag vaníliás cukor
*5 db tojás
*csipet só
*25 dkg finomliszt
*fél csomag sütőpor vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy tepsit kikenem margarinnal(kb.23*23).A cukrot és a vaníliás cukrot a margarinnal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a liszttel váltakozva, kanalanként a tojáskrémhez keverjük.A masszát a kibélelt tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és megrakjuk éppen aktuális kimagozott, lecsepegtetett gyümölccsel (meggy, barack/én konzervet szoktam stb.).Előmelegített sütőben (180 fok) 40-45 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
(szerelmem kedvence)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése