Hozzávalók:
*25dkg liszt
*fél teáskanál sütőpor
*19dkg vaj(margarin)
*7dkg cukor
*1 tojás
*1 csomag vaniliáscukor(én 2 csomaggal tettem)
*1 tojássárgája
*1 evőkanál tej
*kristálycukor
Elkészítés: A lisztet, sütőport, cukrot, vaniliáscukrot, tojást és a vajat(margrin) jól összekeverem, gyúrom.
Majd ceruza vastagságú 15 cm hosszú kis kígyóbígyókat gyúrunk-nyújtunk, pereceket formázun. Sütőpapiros, vagy kivajazott tepsire fektetem. A tejet és a tojássárgát összekeverem, majd a kis pereceket ezzel megkenem(szép vényes lesz!) Előmelegített sütőben 12-15 perc alat(180fok) aranybarnára sütöm.
Melegen megszórom kristálycukorral!
Jó falatozást!
Ma délután hugim meglátogatott és közös erővel sütöttük! Tavaly télen egy újságban találtam a receptet, azonnal meg is sütöttem, de akkor még nem voltam ilyen kis konyhatündér fan:D Nagyon finom omlós a tésztája!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése