16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 12., szerda

Gombával töltött sült tojás

Hozzávalók:
*8 tojás
*300g gomba
*tejföl
*mustár
*majonéz
*só, bors
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzök, majd kettévágjuk és kiszedjük a tojássárgákat egy tálkába. A gombát(nagyon apróra vágva) kevés olajon megpárolom és kicsit sózom, borsozom! Amíg a gomba párolódik a tojássárgákat villával összetöröm, teszek bele 2 teáskanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, és egy kevés majonézt! Jól összekeverem! Mikor megpárolódott a gomba belekeverem a tojássárgába! Majd egy jénaiba teszem és visszatöltöm a fél kis tojásokba a tölteléket! A végén lecsorgatom tejföllel!
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl meg nem pirúl.
Sültkolompérral tálalom.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése