16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 11., kedd

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:
*sertéshús
*olaj
*majoranna, só, bors
*kávéskanál pirospaprika
*4-5 gerezd fokhagyma
*krumpli
Elkészítés: A húst megmosom és vékony csíkokra vágom. kevés olajon fehéredésig pirítom. Sózom borsozom és ízlés szerint majorannázom. Kis kávéskanál pirospaprikát szórok rá és kevés vizet öntök alá, hogy lehessen párolni. Majd 4-5 gerezd fokhagymát nyomok bele és fedő alatt párolom, ha szükséges még öntök alá vizet! A lényeg legyen szaftja.
Sültkrumplit sütök hozzá és azzal összekeverve tálalom!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése