Hetek óta érlelődik bennem a gondolat, hogy néha néha olyan jó lenne megosztani a kedvenc receptjeimet újra.
Nagyon sokszor keresem fel legfőképpen magam miatt a blogot, mert egy egy elfeledett receptet könnyebben meglelek itt, mint kikeresem a szakácskönyvbe, vagy a füzetbe.
Mostanában többet sütök-főzök vagyis több újdonságot, mert már egy 1,5 éves igen sok dolgot eszik így jobban merek kísérletezni.
Persze ha rajta múlna minden nap bolognait enne vagy milánóit :)
Nah de jöjjön a tavalyi év kedvence az isteni torta, először si köszönöm Vegyes salátának, hogy megosztotta a receptet, mert valami isteni ez torta.
Eddig mindenkinek nagyon ízlett és rengetegen kérték el a receptet is.
Hozzávalók:
A tésztához
*6 db tojás
*15 dkg cukor
*25 dkg darált mák
*10 dkg liszt
*fél csomag sütőpor
*1 citrom reszelt héja
*15 dkg vaj
*5 dkg porcukor
A krémhez:
*25 dkg házi krémsajtot ír és mascarponét vettem
*2 dkg tejföl
*4 ek vaníliás cukor
*2-3 ek cukor
*3 ek vanília aroma
*áfonyalekvár
A lisztet és a mákot a sütőporral alaposan elkevertem. A vajat habosra
kevertem a porcukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat. A
tojásfehérjéket géppel a kristálycukorral szintén habosra kevertem, majd
beledolgoztam a vajas masszába. Én itt reszeltem bele a citrom héját
is. Végül hozzáadagoltam a mákos-lisztet. Csatos tortaformát kibéleltem
sütőpapírral, majd óvatosan beleöntöttem a masszát, amit szépen
elsimítottam. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem.
A krémsajtot
elkevertem a vaníliás cukorral, a cukorral, tejföllel és a vanília
aromával. Nagyon finom krémet kaptam, kedves családtagjaimat, alig
tudtam róla lehessenteni, mert folyamatosan kóstolgatni akarták, hogy
biztosan finom-e már:))))
Miután a tészta teljesen kihűlt ketté vágtam. Az egyik felét megkentem
finom házi áfonyalekvárral és erre kentem rá a vaníliás krém egyik
felét. Rátettem a tészta másik felét a maradék krémmel bevontam az egész
tortát. 2-3 órára hűtőbe tettem tálalás előtt.
Karácsonykor is ezt készítettem, fondant hópelyheket tettem a tetejére.Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Jóó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése