16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2012. május 27., vasárnap

Kupon MÁNIA avagy háziasszony spórol ahol tud!


Már egész régóta foglakoztat a gondolat hogy leírom Újabb szenvedélyemet.
Minden mint ennek is van kis története...
Hol is kezdjem?
Itthon vagyok kicsi gyermekkel és ugyebár a bevétel sem annyi mint régen. Őszintén szólva nem volt annak idején ennyi kiadásunk. Bevétel kevesebb kiadás több.
Ahol tud az ember spórol.
Sosem akartam a gyereken spórolni, ami jár jár, amit meg tudok neki adni megadom.
Itthon mindig egy bizonyos csatorna megy. Nincs benne erőszak, nincs benne termék reklám és még a műsor is szuper, legtöbb oktató.
Mint pl. Buddy Valastro a Tortakirály műsora. 
Ha lenne csepp időm, tuti kipróbálnék pár fortélyát. De nincs:) Egye kutya egyszer lesz!
Vagy imádjuk nézni az esküvős műsort is rajta, vagy a nagy kedvenc az Extrém kuponozók.
Nem hittem hogy ilyen van! De igen!
Persze nem nálunk, nagy szomorúságomra...mert ha ennyi kupon adta lehetőségünk lenne tényleg nagyon jó dolgunk lenne.
Amerikai műsor és azokat az extrém kuponozókat mutatja be akik 1000dolláros vásárlást mind össze pár dollárra csökkentik, SŐT nem kell fizetniük, de volt hogy a bolt tartozott nekik, amit persze levásárolhattak.
Döbbenten nézem minden egyes adást.
Ott rengeteg kupon van persze ésszerűen kell csinálni.
Fellelhetők: újságokban, szórólapokon, boltban a termékeken, vagy írnak emailt milyen finom a termék és küldenek rá kuponokat.
És persze vannak ott is pontgyűjtő, végösszeg kedvezményes kártyák is.
Sajnos még nálunk nincs ekkora kultusza, nem létezik sok kupon.
De úgy vettem észre egyre több cég ad ki és száll be pl. a pontgyűjtésbe.
Egyrészt vevőcsalogató, másrészt jó marketing is.

Mióta nézem a műsort ráállt a szemem.
Gyűjtögetem, nézem, legfőképp újságokból...de egyes boltban lehet kiváltani is.
Külön rendszerezem, mappába teszem. Listát írok ha van rá akció, vagy ha ahhoz a termékhez van kupon.
És siker! Egyre többet von le a gép.
Elárulom eddigi legnagyobb kedvezményem majd 10.000Ft volt.
Sok apróságból gyűlt össze, keveset kellett fizetnem.
Már már ott tartok összeszedem azt is ami nem kell:)) De egye fene!:)

Ti gyűjtitek a kuponokat? Vásároltok úgy???

8 megjegyzés:

  1. Én is imádom a kuponokat :) Tényleg nagy kár, hogy itthon nincsen ennek még hagyománya, de szerintem ez még nagyon messze is van. Viszont érdemes a netet is figyelni, onnan is lehet időnként letölteni kupont, ha szemfüles az ember, legutóbb ivójoghurtra a 4-es pakkra volt 100 Ft kedvezmény, egyébként is megvettük volna, de így sokkal jobban esett :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is gyakran megy az adott csatorna. Múltkor kislányommal boltost játszottunk, és az első kérdése az volt, hogy van-e kuponom. :)

    VálaszTörlés
  3. De jóóó nem vagyok egyedül:) igyekszem a netet is figyelni:)


    Édes lehetett a kislányod:))))

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Mi is nagyon szeretjük ezt a műsort, és nagyon jó lenne ha itt is lenne, ilyen lehetőség. Nekem nem olyan rég küldtek egy emailt, aminek az a lényege hogy 20-30-50%-os kedvezménnyel vásárolhat az ember, ez még nem indult be csak júliustól, akit esetleg érdekel. írjon nekem a senkogigi@gmail.com -ra és elküldöm neki az oldalt. üdv Gigi

    VálaszTörlés
  6. igeeen! imádom!
    de sztem magyarországon becsődölnének a hiperek :D pl volt egy rész,ahol mondta a csaj , h a bbq szezon kezdetén ingyen van szinte mindig a szósz. na el tudjátok képzelni, hogy mo-n meddig tartana a szószkészlet? 2 perc? az olcsó trappistáért ölre mentek az emberek.
    de pl mostanában: pamp*rs p.care is akciós (-15 % ) a ros*mannba és dobtak be a múltkor -10% kupont. összevonható. meg kértem szlát és elszámolom egészségpénztárba. így még 20%-ot visszaigénylek, ergo majdnem féláron van a pelus. tök örültem neki :D

    VálaszTörlés
  7. Valóban nagyon jó az a műsor.Hatására én is elkezdtem böngészni az interneten:D de sajna én csak ilyen wellnesses, éttermes, szállás, utazást találtam eddig.Tudnátok esetleg tippeket adni?lehet hülyén hangzott a kérdés, de hátha :$ előre is köszi :D

    VálaszTörlés
  8. Nekem is meséltek erről az extreme couponing-ról, bár főként a durvább részeket:) sajnos szerintem sem jár még a közelében sem Magyarország. Itt inkább az akciózzák a temrékeket, mit hogy kuponokat adjanak. Bár én azért igyekszem mindent olcsóbban venni. most pl. az elműtől kaptam kuponokat a pontos számlafizetésért:) Nem mindet, de mondjuk a 10%-os Nemzeti Színház kedvezményt és a 20%-os C&A kupont biztos felhasználom. Azért felesleges dolgokat nem vásárolok, és én is kiborulok, amikor csak ilyen szépségápolási, meg szállás ajánlatokat kapok a kuponos cégektől. Mert nem erre van szükségem, hanem arra hogy a mindennapok költségein tudjak spórolni! Szóval ha tudtok ilyenfajta kuponlehetségekről, akkor szóljatok nekem is!

    VálaszTörlés