16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2011. december 25., vasárnap

Alma-Barack-Burgonya főzelék keksz reszelékkel babáknak

Azt hiszi az ember ez oly pofon egyszerű!
De nem!
A baba az, aki legkönnyebben nemet mond az ételnek és ha nincs B terv akkor nagy baj van:)
Ezt is tanulni kell, holott jaj de egyszerűnek tűnik.
Mikor nem kellő mennyiséget akarok mixelni, vagy épp több a burgonya és egy ragadós massza lesz az egész akkor fő a fejem.
Fontos hogy 1/3-ad burgonya és 2/3-ad más gyümölcs-zöldség legyen.
Mivel 5 hónaposan a nagy könyv szerint alma, répa, őszibarack, sütőtököt és persze burgonyát lehet enni, így nincs nagy változatos étrend szegény gyermeknek.
Kísérletezek, mert hát ne mindig almát almával egyen:) Az a kedvence és a barack is a fagyasztóból vészesen fogy.
Almát mindig párolom,mert a pocaknak nyersen nem igen tesz jót.
Almát, burgonyát egybe pároltam, majd hozzá a keksz és a barack. Összeturmixolom. Főzőlével felengedem, hogy jó állaga legyen.


Lehet is HAM-molni:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése