16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2011. október 17., hétfő

Gyümölcs téliesítése babóknak


Sok kérdés merült fel bennem, hogy hogy is lesz ez a hozzátáplálás, és komolyan nehezebb feladat mint egy 3 fogásos menü összeállítása elkészítése egy 6 tagú családnak....
Így érzem...
Első kérdés az volt, hogy az én nyári muffinom, hogy fog télen lakmározni...alma adott, mert az pinébe eláll, de a többi???
Aztán jött a körkérdés az anyuka barátnőknek, ti hogy is csináljátok?

Az első a barack volt...én buta buta csak 20kis feles pohárral tettem el...De a fagyasztó kapacitása sem végtelen...

Megpucolt, megdarabolt barackokat apró kockára vágtam és kis feles műanyag poharakba tettem...felengedem, pürésítem és kész is muffinka egy adagja...
Csak 1 hónapot kell várni és falja is!


És ezzel elindítom Baba-mama részét a blognak...

3 megjegyzés:

  1. Nem csak babának anyának is finom :)

    VálaszTörlés
  2. :D:DJaj:D Hát lehet egy kanál ide, egy oda megy majd

    VálaszTörlés
  3. Én pürésítve tettem el :)
    Mikor kell kiolvasztom magába, vagy kekszel (kedvenc), vagy amit szeretnék hozzákeverem és kész is :)

    VálaszTörlés