Gasztro magazinok helyett inkább babás magazinokat bújok....De hát ott rálelek a receptekre:)
Annyira megtetszett ez, hogy nem bírtam megállni hogy ne készítsem el.
Pont kapóra jött, hogy kicsit ingerültebb lettem egy vasárnap és hogy vezetném le a feszültségemet, hogy ne ártsunk senkinek????
Kis gyúrással....
Pillanatok alatt begyúrtam és már pihenhetett is a hűtőbe.
Szuper, mert leülhettem a konyhaasztal mellé, kiszaggattam és csak annyi volt hogy be kellett tegyem a sütőbe.
Így mindig van kis kínálni való, ha jön hozzánk vendég!
Tavaszias kiszúrókat használtam, így vidám tavaszi dísz az asztalnak!
Húsvéti vendégvárónak is tökéletes!
Annyira megtetszett ez, hogy nem bírtam megállni hogy ne készítsem el.
Pont kapóra jött, hogy kicsit ingerültebb lettem egy vasárnap és hogy vezetném le a feszültségemet, hogy ne ártsunk senkinek????
Kis gyúrással....
Pillanatok alatt begyúrtam és már pihenhetett is a hűtőbe.
Szuper, mert leülhettem a konyhaasztal mellé, kiszaggattam és csak annyi volt hogy be kellett tegyem a sütőbe.
Így mindig van kis kínálni való, ha jön hozzánk vendég!
Tavaszias kiszúrókat használtam, így vidám tavaszi dísz az asztalnak!
Húsvéti vendégvárónak is tökéletes!
Hozzávalók:
*20dkg finomliszt
*8dkg rétesliszt
*20dkg vaj
*csipet fahéj
*csipet só
*1 citrom reszelt héja
*10dkg porcukor
*2dkg dió
Elkészítés: A diót száraz serpenyőben megpirítom, ledarálom. A száraz hozzávalókat összekeverem, kihűlt dióval, majd a kockára vágott vajat is hozzáadom. Tésztává gyúrom, majd fóliába teszem és minimum egy órára de akár egy éjszakára a hűtőbe pihentetem. Majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom.
175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm.
/1 éves kortól adható a babának, mivel tejet, tojást nem tartalmaz, hamarabb is lehetne, de a dió miatt csak 1 éves kortól ajánlott! Kis locsolókat is meg lehet kínálni vele:)/
*20dkg finomliszt
*8dkg rétesliszt
*20dkg vaj
*csipet fahéj
*csipet só
*1 citrom reszelt héja
*10dkg porcukor
*2dkg dió
Elkészítés: A diót száraz serpenyőben megpirítom, ledarálom. A száraz hozzávalókat összekeverem, kihűlt dióval, majd a kockára vágott vajat is hozzáadom. Tésztává gyúrom, majd fóliába teszem és minimum egy órára de akár egy éjszakára a hűtőbe pihentetem. Majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom.
175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm.
/1 éves kortól adható a babának, mivel tejet, tojást nem tartalmaz, hamarabb is lehetne, de a dió miatt csak 1 éves kortól ajánlott! Kis locsolókat is meg lehet kínálni vele:)/
Jó nassolást!!!!!!
:D Csak nem egy Baba magazinban találtad? ;)
VálaszTörlésÁÁÁÁÁ nem:):):P:P
VálaszTörlésDe és tök jó receptek vannak benne:):)
Ezt nagyon jó olvasni. :)
VálaszTörlés:)))
VálaszTörlésNagyon kis finom