16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. december 18., szombat

Szilvalekvárral töltött mézeskalácsrúd


És igen...az első már vagy ezer éve. Meg is szenvedtem vele...Igen is ki lehet jönni a gyakorlatból:D
Barátnőm mesélt erről a receptről az anyukája sütött ilyet. Áradozott egy darabig. Majd tegnap itt volt húgom és mivel ő most a nagy mézeskalács gyártó segítségem így gyors befogtam gyúrni. begyúrtunk egy kiló mézeskalácsnak valót(mert nálam nincs karácsony mézesek nélkül, még ha idén ház nem is lesz) és gyors gyúrtunk egy olyan tésztát amit felhasználhattam ehhez a recepthez. Még este gyors össze is raktam, igaz az aljával gyilkolni lehet, és még nem kóstoltam...:D De nagyon gusztin néz ki:D
És sütés közben az illatok....
Aki unja a sima mézeseket Melegen ajánlom ezt a különlegességet...gyúrás 10 perc(akinek van gépe annyi se:D) előkészítés szintén 1 perc, aztán sütkérezni kell hagyni 20-30 percet és kész is.

A receptet MOHAKONYHÁJÁBA leltem meg.

Hozzávalók:
*25 dkg liszt
*35g margarin
*10 dkg porcukor
*75g méz
*1 tojás
*fél kávéskanál szódabikarbóna
*1 kávéskanál mézeskalács fűszer keverék
*darált dió
*sűrű szilvalekvár
Elkészítés: A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverem, majd összedolgozom a kettőt. Pár órára fóliába tekerve a hűtőbe teszem.
Majd kinyújtom és a közepét a lekvárral megkenem, dióval megszórom.
180 fokon 20-30percig sütjük. Kihűlt felszeleteljük. (Ez fél adagra való! 1 rúd)

Jó étvágyat!

Kellemes Ünnepi Készülődést!

2 megjegyzés: