16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. november 19., péntek

Túrós kuglóf


Az utolsó hajrá(hét) .... 24-én lezárul a szavazás, a nyeremény, pedig már majdnem teljes!!! Katt
a képre, ha még nem játszottál!!!

Valamit kívántam, de nem tudtam mit.
Volt itthon túró, hát akkor süssünk valami túrósat!
Hatalmas siker lett, igazi őszi süti. Sokáig sül, felmelegíti a konyhát, a benne lévő citrom olyan finom illattal árasztja el a lakást, melytől beindulnak az ízlelő bimbók és alig várják, hogy még forrón megízleljék egy bögre tea mellett a süteményt!

Hozzávalók:
*25dkg margarin
*25dkg túró
*1 sütőpor
*25dkg liszt
*15 dkg cukor
*1 csomag vaníliás cukor
*1 teáskanál rum
*2 tojás
*1 citrom reszelt héja
Elkészítés:A túrót kissé megtörjük,a lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, s az egész tojással. Apránként összevegyitjük a lisztet és a túrót és teszünk bele rumot, citrom reszelt héját. A jól összedolgozott tésztát margarinnal kikent kuglófformába öntjük, de ne legyen tele!
Közepes lángon sütjük, tűpróbáig. Légkeveréses sütőbe 160 fokon 45-50 percig sütjük.

NYAM....

2 megjegyzés: