Sajnálom, hogy egy ideje nem jelentkeztem. Folyamatosan tevékenykedem a konyhába, csak jelentéktelen vagy már itt közzétett ételeket készítettem.
Habár ma életembe először oldalast sütöttem, nah isteni lett. Belül puha kívül ropi!:D
Tegnap délután hugimmal úgy döntöttünk sütni kell valamit.
Ez a döntésem a muffin papír tartóm ripityára törését okozta, jah és a mellette lévő szellemes tökdíszem is bánta....
Nem is beszélve anyum ovális tálalójáról, ami a tálca elővétel köz be tört ketté.
Aztán ráleltem egy Dr, Oetkeres kis receptes füzetre. Most volt ajándékba egy újsághoz.
Abba találtam egy gyors, jónak hangzó receptet.
Habár ma életembe először oldalast sütöttem, nah isteni lett. Belül puha kívül ropi!:D
Tegnap délután hugimmal úgy döntöttünk sütni kell valamit.
Ez a döntésem a muffin papír tartóm ripityára törését okozta, jah és a mellette lévő szellemes tökdíszem is bánta....
Nem is beszélve anyum ovális tálalójáról, ami a tálca elővétel köz be tört ketté.
Aztán ráleltem egy Dr, Oetkeres kis receptes füzetre. Most volt ajándékba egy újsághoz.
Abba találtam egy gyors, jónak hangzó receptet.
*250g liszt
*1 kávéskanál sütőpor, én véletlen egy csomagot tettem bele
*1 tojás
*1 tojássárga
*75gramm lágy margarin
*1 tasak vaníliás cukor
*100gramm porcukor
*50gramm reszelt étcsoki
*2 evőkanál rum
*kávéskanál mézeskalács fűszer
*Máz: étcsoki, díszíteni: cukrok
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.
Eközben a sütőt előmelegítjük 180 fokra,ha légkeveréses 160.
A tésztát kivesszük és kis rudakat gyártunk, melyeket vagy perec alakúra, vagy karácsonyi nyalóka alakúra esetleg csak hagyjuk pálcikának.
8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt olvasztott csokiba mártjuk őket és megszórjuk cukrokkal.
NYAM:D
Ez jóóó!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésMindenképp kipróbálom.:) Egyszerűnek és gyorsnak tűnik.:)
VálaszTörlés(Más! Ha továbbra is szeretnél olvasni bennünket, akkor küldj egy mailt légyszi ide: j.huszka@gmail.hu és küldöm a meghívót.)