16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. október 21., csütörtök

Gesztenyerolád

Nők lapja konyha októberi számában leltem meg ezt a gyors és isteni sütike receptet.
Nincs mit írjak róla, mert meg kell kóstolnotok, hogy tudjátok milyen finom és persze egyszerű is, ami nagyon fontos rohanó világunkba.
Igazi őszi desszert!!!!!

Hozzávalók:
*5db tojás
*12dkg liszt
*10dkg cukor
*4dkg margarin
*1csomag vaníliás cukor
*2-3ek. kakaópor
Töltelék:
*2tojássárgája
*12,5dkg margarin
*10dkg porcukor
*rumaroma
*250dkg gesztenyemassza
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, majd 180fokon 10-12perc alatt megsütjük, hagyjuk hűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket. A gesztenyemasszát összetörjük, a puha vajat a tojássárgával és a porcukorral habosra keverjük. Majd bele a gesztenye és tovább habosítjuk, végül beletesszük az ízlés szerint rum aromázzuk.
Kihűlt tésztára kenjük és feltekerjük. (Fontos, hogy puha legyen a tészta!!! És nem meleg!!!!)
Hűtőbe tesszük dermedni.

A krém dupláját írja a recept és a tetejét is megkenni, de az nekem túl csömör lenne én fél adagot készítettem és így is bőven elég lett a krém!
Fél adagot is írtam le hozzávalóknak, ha tetejét is meg szeretnétek kenni ennek a dupláját készítsétek.

NYAM

8 megjegyzés:

  1. NYami. Nálam nagy favorit a gesztenye, hétvégén ki fogom próbálni. Bár a piskótával hadilábon állok. :(

    VálaszTörlés
  2. Milyen szépen tekeredik a piskótád! Gesztenyés krémmel én is gyakran készítem, pláne így ősszel. Az az egy bajom van vele, hogy nem tudok belőle sokat enni, mert a gesztenye hamar eltelít. Pedig micsoda finomság!

    Krisztina: nem kell félni a piskótatekercs készítésétől, nem nehéz dolog, csak neki kell állni. Ha megengedsz egy apró segítséget:

    http://poppykonyha.blogspot.com/2010/08/retroedesseg-piskotatekercs.html

    Talán segít.:)

    VálaszTörlés
  3. Kedvs Ms. Poppy!

    Nem félek én ám! :) Csak nálam mindig lutri, hogy összejön-e.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Én is féltem a piskótától, egyszer el is tört...van is fent egy kép...citromos, de a lényeg isteni lett!!!! Kinézet annyira nem izgatott, mert isteni volt!!!

    VálaszTörlés
  6. Nekem volt szerencsém megkóstolni ezt a sütit,kaptam ugyanis Szanditól kóstolót!:-)
    Isteni finom és a krém se tömény!Én válogatós vagyok sütikbe,de ebből két szeletet egyből meg tudtam enni,annyira finom:-)A másik kettő szelet a vőlegényemé lett és neki is ízlett ám!Nagyon ügyi vagy Szandi!(Lehet majd mi is megpróbáljuk elkészíteni...)
    Köszönjük mégegyszer!
    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Igazán nincs mit!!!
    Nagyon örülök, hogy ízlik!!!!
    KÖSZÖNÖM!!!!!!

    VálaszTörlés