16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. augusztus 13., péntek

Sárgadinnye krémleves

Még a "Ó" konyhába készült, egy meleg nyári napon! De nem olyan lett, mint amire vártam! Biztos finom lett volna, ha jobban érett a dinnye, de sajnos nem volt az.
Nagyon friss és üde leves, de lehet egy darabig nem készítek ilyet:D
Csak lett volna tökéletesen érett a dinnye, de én buta nem kóstoltam meg:( Habár látszik a képen is hogy nem a legérettebb, de sietve készült munkába menet előtt:(
Az újba is főztem brokkoli levest:D

Hozzávalók:
*2 sárgadinnye
*2dl tejszín
*kis citromhéj
*3 evőkanál méz
Elkészítés: Dinnyét felkockázom, összeturmixolom, majd hozzáöntöm a hozzávalókat és azokat is beleturmixolom.
Minden hideg akkor azonnal fogyasztható, de hűtve a legjobb.

Jóóóóó étvágyat!

1 megjegyzés: