16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. augusztus 26., csütörtök

Kókuszdió???? Feltörhető????

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én még nem láttam kókuszdiót boltba. Pedig van! Lehet csak én élek olyan elmaradott helyen:D?
Nah nem is ez a lényeg a munkahelyemen leltem és le voltam hűlve, hogy nem hogy csak van, de potom pénzt kérnek érte! 150 HUF....
Aztán el is felejtettem, majd párom elkezdte mondani, hogy ő úgy inna szívószállal kókuszból "kókusztejet"...
Telepátia volt...:D
Vettünk is, majd törtük a fejünket hogy hogyan is törjük fel!??
Párom hozta a fúrót, majd fúrtunk faragtunk...
és én tudatlan hittem benne, hogy a benne lévő folyadék az igen is fehér, de nem...
és én vártam, hogy leejtem a kókuszt és széttörik mint a reklámba:D......
NEM!:D:D
Szóval mi satuba fogtuk és addig húztuk, amíg el nem törött....
Aztán a következő a megkóstolás volt és a csalódás, semmi íze nincs....
A kókusz levének, annak igen is finom kókuszos íze volt, fehér "húsának" semmi..
És azóta próbálom lehántani, ahogy a neten mutatják, de nincs az a kés ami ezt megtenné...:D


Nos megyek és még próbálkozom a húsát kiszedni!

6 megjegyzés:

  1. Egy időben mi sokszor vettünk kókuszdiót. A három lyuknál meg kell fúrni, kiönteni a levét, majd kalapáccsal vagy valamiylen más nehezebb szerszámmal megütni néhányszor az oldalát, amíg össze-visszareped a héja. Mi könynen megbontottuk mindig. A húsa külső felén található barna belső héjat pedig a krumplihámozóval szoktam leszedni. A húsa pedig igazán jó kókuszízű.:) Azért, nem csodálom... anno, én is azt hittem, hogy minden úgy van, mint a reklámban. És mai napig azon töröm a fejem, hoyg Pillangó (tudod, a szökött rab, Henri Charriere könyvéből) hogyan tudta őket széttörni a térdén. :P

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Sedithez,pillanatok alatt fel lehet törni ha azt a lyukat amelyiken kicsorog a lé kifúrod,én egy sima csavarhúzót ütök bele egy kalapáccsal,ezután ha kifolyt a lé,kalapáccsal ráütök kettőt hármat és kész is.Szerintem nagyon finom a kókuszdió,én imádom,adj neki még egy esélyt,hátha bejön mégis.

    VálaszTörlés
  3. Én csak a felső lyukról tudtam, amit ki is fúrtunk fúróval:D
    Szépen ki is lyukadt, szerintem ez amit mi vettünk nagyon éretlen vagy nem tudom mert igazán semmivel sem tudom kiszedni a fehér húsát:S
    Biztos veszek mg hátha:D
    Meg ez ízetlen is....:S
    lehet éretlen..:D

    VálaszTörlés
  4. Mi is ugyanígy jártunk,azóta nem vágyunk rá...
    Látszik a képen az új körmöd!Felkerült az oldalamra is.Most vettem észre,hogy illik a gyönyörű új konyhádhoz!:-)
    Köszönöm a múltkori reklámot,örültem,hogy itt is láthatom a munkám.
    Puszi érte: Edit

    VálaszTörlés
  5. Szia Edit!
    Örülök, hogy rendszeres olvasó lettél!
    Az alapötletet a konyha adta tulajdonképpen:D
    Szeretem most ezt a 2 színt:D:D

    Köszönöm!!!

    Meg is nézem!!!:D

    Puszi!!!!!

    VálaszTörlés