16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 24., szombat

Újraálmodott rakott kolompér

Az eperleves bejegyzésben írtam, hogy nem vagyok normális, mert 40fokos konyhában olyat főztem, amitől lett 50fok:D
Igen párom kinyögte, mit enne és én voltam olyan kedves, hogy meg is csináltam. Csak nem gondoltam végig, hogy nem elég, hogy megfőzöm a tojást, krumplit....de be is kellett gyújtanom a sütőt...
De a lényeg finom lett és szaunázhattam...

És mitől újraálmodott???
Én már unom, 20 éve, ugyan úgy eszem, ugyan úgy csináljuk.
És mit is tettem vele?
A tejfölbe kevertem egy kis borsot, kis pirospaprikát, hígítottam kicsit tejjel. Lecsó helyett virslit dobálgattam rá(jah és sajtos volt) és amit még sosem raktam rá, de sok helyen szoktak, sajtot.
Szóval órányi magamfőzés után ettünk hűs levest, forró rakott krumplival. És szuper ízes lett.

Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése