16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 28., szerda

Túrógolyók

Nem tudtam, hogy a maradék túróval(ami a leves gombócaiba kellett) mit is kezdjek. Fellapoztam hát a 2 éve folyamatosan bővülő SK receptes füzetemet és "Ő"t még nem készítettem el...És nem is kellett hozzá sok túró. (fél adagot készítettem)
Nah szóval nagyon egyszerű, semmi különleges nincs benne. Aki nem evett ilyet, annak üzenem egyen:D Olyan mint a TúróRudi, csak házi, kicsi és finom. Egy falatnyi öröm:D
Hamar kész van, csak a csokizás macerás:D

Hozzávalók:
40-50 darabhoz (én fél adagot készítettem, így is 25 db lett)
*50 dkg túró
*5 evőkanál darált keksz
*4-5 evőkanál méz
*20 dkg étcsokoládé
*fél citrom reszelt héja
Elkészítés: Keverjük ki a túrót a mézzel, reszelt citrommal és a kekszdarával.
Formázzunk belőlük bon-bonokat, majd tegyük őket 20 percre a fagyasztóba.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett.
A lehűtött golyókba szúrjunk fogpiszkálót, és ennek a segítségével forgassuk meg őket a csokoládéban.
Tegyük a gömböket rácsra, és tálalásig tartsuk őket hűtőben.

Üdvözlöm a 41. olvasóm!!!

Jóóóó étvágyat!!!

2 megjegyzés: