16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 9., péntek

Pávaszem

ÁÁÁ de megkívántam minap. Épp szabadnapos voltam(hihetetlen ezt kimondani) és édességre vágytam.
Anyukám készítette annó évekkel ezelőtt a locsolóknak:D Azt hiszem Príma konyhába lelte. Hát hűlt helye volt hamar....Dupla adagot kellett csinálnia utána.
Kell is,mert isteni!!!
Hozzávalók:
-a tésztához:

*6 tojás
*12 dkg porcukor
*4 dkg keserű kakaópor
*mokkáskanálnyi szódabikarbóna
a krémhez:
*1 tojás
*2,5 dl tej
*púpozott evőkanál liszt
*20 dkg rama margarin
*20 dkg porcukor,
*1 csomag vaníliás cukor
*1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
*banán
Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a kakaót, szódabikarbónát hozzákeverjük a tojássárgákhoz, majd óvatosan a fehérjét is belekeverjük.
Sütőpapíros tepsibe, előmelegített sütőbe 30 perc alatt készre sütjük, de tűpróbáig a biztos.
Nekem 15 perc volt, újság szerint 30:D
(160-180fokot ír)
Ha megsült még melegen konyharuhával feltekerem.
A krémhez a tejet, lisztet és a tojást megfőzöm, sűrű pépé.
Közben a margarint a porcukorral habosra keverem. Kihűlt krémbe keverem a margarinos porcukrot. Kettéosztom az egyikbe vaníliás cukrot a másikba a kakaót keverem.
A tésztát először megkenem a fehér krémmel, majd a barnával és banánt teszek a felső szélébe, beletördelem, vágom. Majd újra feltekerem.
És hűtőbe teszem kicsit.

Jóóóó étvágyat!

3 megjegyzés: