16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 21., szerda

Eperleves

Én sem vagyok normális, de majd azt egy külön bejegyzésbe...és akkor megértitek mire is gondoltam.
De addig is, egy "sosem gondoltam volna, hogy valami ilyen könnyű, gyors és finom" leves.
Már készülök a költözésre...és hiába lesz hatalmas hűtőm, hatalmas fagyasztóval, el is kell vinni oda a fagyasztani valómat és ilyen melegben....
Szóval pakolom ki a kicsikét és próbálom pusztítani a benne lévőket.
Ma találtam benne egy csupor fagyasztott eperturmixot.
És ebből lett ez:
Hozzávalók:
*eper(vagy eperturmix)
*1dl tej
*2-3 evőkanál tej
*1 citrom
*ízlés szerint cukor
Elkészítés: Ha egybe van leturmixolom az epret...majd teszek hozzá pár evőkanál tejet és összekeverem. Porcukrozom ízlés szerint és kb. 1dl tejszínt keverek hozzá. Fél citrom levét belecsavarom. Másik felét belekarikázom és beteszem a hűtőbe.
Nah, ugye egyszerű???

Kis magánélet: Munka-munka-munka...ma pl. éjszaka. Nah meg a meleg.... De amint tudok főzni jövök:D

Jóóóó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Még sosem készítettem, de biztos nagyon finomra sikerült

    VálaszTörlés
  2. Gondolom, már alig várod hogy új lakásba költözz.
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  3. Igen!
    És tegnap láttam a kész bútorom, te jó ég gyönyörű!!!!!

    VálaszTörlés