16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. június 10., csütörtök

Találj ki több ilyen vacsorát, avagy "Csőben sült virsli újkrumplival?"


A vizsgát egy hatalmas csavargással ünnepeltem. Barátnőztem, babáztam. Jó volt kipihenni magam, de egész nap a főzésen járt az eszem. Már elvonási tüneteim voltak, mert amíg vizsgára készültem a főzési tudományom megállt a bundás kenyér és a rántotta készítésnél.
Minden élelmiszerboltban vettem valamit a vacsorához és itthon összeállt a kép.
Páromnak annyira ízlett. Egész este hangoztatta, hogy milyen finom és hogy reméli többször is fogok kitalálni ilyen finom vacsit.
Hozzávalók:
*8 db virsli
*4-5 közepes méretű újkrumpli
*só-bors
*tejföl
*10kg sajt
*mustár
Elkészítés: Először is volt itthon újkrumpli. Gyors megfőztem sós, borsos vízben. Nem kellett nagyon puhára, csak épp kicsit.
A virsliket megfosztottam a "héjuktól" és megmostam. Egy hőálló tálat kikentem kevés margarinnal és beletettem sorba a virsliket. Megkentem mustárral, majd a főtt krumplit a virslik köré tettem. Krumplikat újból megsóztam. Mint egy kis kerítés. Megkentem tejföllel és reszeltem rá sajtot. Betettem a sütőbe és addig amíg meg nem pirul a sajt sütöm.
Gyors és könnyű vacsora.
Hasonló a rakott krumplihoz, de egyszerűbb, gyorsabb....

Jó étvágyat!

3 megjegyzés: