16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. június 22., kedd

Cappuccino muffin-avagy hogy lehet valami Ronda, de finom!

Hazaértem egy hosszú délelőtti utazásból. Átfagytam, mert hihetetlen, de június közepén 10fok volt és téli zoknimban is átfázott a lábam. Késztetést éreztem arra, hogy valami meleget akarok enni. Valami gyors és finom édességet! Fellapoztam füzetem és a Cappuccino muffinra jutott választásom. Gyors elkészítettem a tésztát és belöktem a sütőbe. Majd egyszer csak nőni, nőni nőni kezdett!!! Atya úr isten kiáltottam fel és újra elolvastam a receptet!!!! Ekkor láttam a mennyiség 18db-ra van:D:D:D Jót nevettem magamon, hogy ez az, megint bénáztam. Aztán izgultam, hogy finom legyen, mert nem akarom a kukának ajándékozni délutáni művemet! Nagy izgalommal kivettem a sütőből és gyors megcsipegettem. Hát isteni finom! Még ha nem is szép, nézzétek el!! Tudom jól, hogy milyen randák, de tuti legközelebb is sütnöm kell ilyet és akkor csodaszépek lesznek és pótolom egy csodaszép fotóval! Ajánlom gyors süssétek meg, mert erre a hűvös délutánra langyos tejjel a legtökéletesebb tízórai!!!!!!!!!!!!!!!! Esetleg vacsora...vagy 10órai nasi:D

Hozzávalók:
*4db tojás
*22dkg cukor
*20dkg vaj
*22dkg liszt
*1 csomag sütőpor
*2teáskanál fahéj
*4evőkanál kakaó
*4 tasak cappuccino(csokis volt itthon)
*ahány muffin annyi kocka csoki
Elkészítés: A tojássárgákat kikeverem a cukorral és a margarinnal. A Fehérjéket kemény habbá verem, majd a száraz hozzávalókat is jól elkeverem. A tojásos margarinba felváltva öntöm a lisztes keveréket és a tojásfehérjét. Óvatosan kikeverem! A muffinokba szúrtam 1 kocka mogyorós csokit, ezzel megkoronázva a cappuccinot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm!
És a lényeg(amin átfutott a szemem és elbénáztam) 18db lesz ebből a mennyiségből!!!!

Kellemes délutánt!

ui: Csodás csokimuffin a kedvencem, ez is feljött az első helyre:D

2 megjegyzés: