16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. április 3., szombat

Húsvéti vaniliás keksz

Itt a Húsvét! Habár én már nem várom a locsolókat, de sütöttem egy kis kekszet, hogy ha valaki elretéved, akkor megkínálhassam.
Hogy különleges legyen tetem bele kis zöld ételfestéket(melyek rámmaradtak a mázeskalácsgyártás után). Isszonyat jó lett a színe, illik a konyhámhoz.
Igaz kicsivel több ízt tehettem volna bele....
Hozzávalók:
*15 dkg vaj
*25dkg liszt
*7,5dkg cukor
*1db tojás
*2db vaniliáscukor(lehet több kellett volna...vagy aroma, esetleg kis fűszert bele)
*kevés zöld ételfesték.
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, a cukrot, a tojást, ételfestéket és tésztát gyúrunk belőle.
Alufóliába csomagolva 1 éjszakát pihentetjük a hűtőbe.
Majd lisztezett deszkán kinyújtom, kiszaggatom és forrós sütőbe, 8-10perc alatt megsütöm.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Olvasóimnak!

Sok Locsolót!!!

4 megjegyzés:

  1. eszméletlenül jól néz ki!!!!! :D

    VálaszTörlés
  2. holnap lehet ki is próbálom! teszek bele zöld mandula aromát, szerintem jól menne hozzá az íze! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet!!!!
    Én utólag gondoltam rá, hogy vanilia aromát kellett volna tegyek bele...de majd legközelebb!!!

    VálaszTörlés