16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. február 19., péntek

Zacsis leves *Brokkolikrémleves*

Nem vagyok híve a zacsis leveseknek, vagyis a tasakos leveseknek. De mit tegyen a konyhafőnök, ha párja megeszi az összes melegételt és mir hazaér marad a kenyér!? Kapóra jött, hogy mentünk *escoba és megláttam a Brokkolit! Ezer éve kívánom! És mikor megláttam a tasakos levest és pont brokkolis! Áhhh kivételt tettem! És mondhatni pozitívan csalódtam! Nem hogy csak az hogy írtóhamar készen volt, de finom is! És ha nyáron lesz friss brokkoli megcsinálom, mert annyira finom! Szóval feladtam elveim a tasakokkal szembe:(
És olyan jó volt meleg levest enni(párom nem szereti a leveseket, főként nem a zöldségfélékből készültet)

6 megjegyzés:

  1. Én sem vagyok híve a semmilyen zacskós ételnek. Ha már ,,ott' jártál, csodálom, hogy nem vetted észre az akciós brokkolikat. Most fél kiló ha jól emlékszem 199,-Ft. Igaz, neked kell megcsinálni a levest, de azért biztosan überelné a zacsisat :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Szégyenem magam, de van itthon:D
    Hát lusta voltam, sajna...
    De legközeleb tuti magam készíem!

    VálaszTörlés
  3. Azért az kicsit furi, hogy a Tescoban nem találtál valami igényesebb ennivalót- Azt hittem, otthon voltál rákényszeritve, hogy ezt főzd...

    VálaszTörlés
  4. Itthon voltam, de fáradt voltam és ez volt a legegyszerűbb...
    De bepótoltam ma és főztem igazi kaját!
    Nálunk csak én eszek levest, főként ilyet, mert párom finnyás és magamért hulla fáradtan nem álltam kotyvasztani, de nekem ízlett. Főként, hogy ma főztemés nem szeretem a kaját kidobni.:( És ha olyat főzök amit csak én eszek meg sajnos van hogy a cica kapja meg..:( Ami szörnyen bosszant, de gondolom sokan így vannak vele!

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nincs ezzel semmi baj, ez a példány (a sajtkrémleves mellett) kifejezetten finom. Azért is találták fel őket, h idő/alapanyaghiány/fáradtság esetén (a megfelelő behelyettesítendő) is ehessünk meleg ételt.

    U.i.: Nagyon guszták a gofrijaid:)

    VálaszTörlés