Az biztos hogy könnyű és hamar megvan.
A receptet egy női magazin ajándékába leltem. Melyhez volt szív kiszúró is(amiből kapásból van itthon vagy 3-om, de kell a 4. is). Nem bánom, hogy csalogató ajándékával megvettem és ráleltem erre a fincsi receptre, mert tésztát sokminden másra is fel lehet használni.
ITT is megtalálható.
Én így készítettem:
Hozzávalók:
(kb. 30 darabhoz)
*20 dkg Rama sütőmargarin
*20 dkg kristálycukor
*4 tojás
*15 dkg finomliszt
*3 kiskanál cukrozatlan kakaópor
*1 mokkáskanál sütőpor
*0,5 dl tej
csokimázhoz:
*20 dkg tortabevonó(elég lett volna 10-15dkg)
*kevés tej
*kevés cukor
Elkészítés:
A puha (szobahőmérsékletű) margarint a cukorral keverd habosra, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját. Keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, add hozzá az előzőekhez, majd miközben a tejet is beleöntöd, jól keverd össze az egészet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a tésztába, vigyázva, nehogy összetörjön. Margarinnal kikent és liszttel meghintett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsiben simítsd kisujjnyi vastagságúra, kb.33x33 cm-esre a tésztát. Süsd meg előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 perc alatt. Miután kihűlt, a szív alakú formát használva szaggassd ki a sütiket a kész tésztából. Majd vízgőz felett megolvasztom a csokit, hozzákeverem a tejet, cukrot és én teszek bele 1 teáskanál kakaóport is. Majd az egyik oldalát becsokiztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése