16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. február 19., péntek

Tarka gofri

Mostani kedven újságom a Nők lapja konyha. Legutóbbi számába gofri receptek vannak, aminek nagyon örüök, mert 2 hónapos kicsikém(gofrisütőm) igényli, hogy újabb és újabb recepteket próbáljak ki vele. Ez a tarka gofri recept elsőre megtetszett és miután sok gasztroblog író is kipróbálta mégjobban felbuzdúltam arra, hogy megsüssem! És a ma délutánomat gofrisütéssel töltöttem!

Hozzávalók:
3 tojás
9 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 dl olaj
5 dl víz
45 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 csomag bourbon vaníliás cukor
3 ek holland kakaópor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. (én kemény habbá vertem, majd belekevertem a cukrot) Hozzáadjuk a sárgáját, majd a vizet, az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kettévesszük, az egyik felébe belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A másik felébe pedig beleöntjük a kevés vízzel elkeveret kakaóport és a narancs reszelt héját. Ezután a kétféle masszát váltakozba belekanalazzuk a felmelegített gofrisütőbe.


Már el is fogyott!!!
A következő recept az élesztős gofri lesz!
Csináltam hozzá 3 tojássárgából, 2 ek. cukorból, 1 ek. lisztből, 5 dl. tejből, 2 ek. vaniláscukorból és és 1 tk. vanilia aromából főzött vaniliaszószt.

2 megjegyzés:

  1. Szia!Látom megcsináltad őket, nagyon jól néznek ki :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi!!!
    De nem sokáig néztek ki jól!
    Mind elfogyott:D Lehet sütni az újjat:D

    VálaszTörlés