16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. február 15., hétfő

Gombás rántotta

Még elékszem az első rántottája ízére és kinézetére. Olyna finom volt és kedves gesztus, hogy be nem tudtam telnivele. Azóta ő a rántotta királya. És hiába tudok készíteni finom rántottát, valahog az övé mindeg finomabb.
De tegnap én ébredtem fel hamarabb és rám várt a reggeli készíése.
Nálunk talál fel magad program van ilyenkor, mit látsz a hűtőbe azt használd fel módszer.
Volt gomba-kolbász-mackó sajt-ubi és ebből lett az én turbó reggelim.
Gombás rántottát Erdálybe ettem, igaz a rókagombával készűlt és jaj de várom arra az ízre, ha tunék szerezni rókagombát...
Én a gombát megpároltam apó kockára vágv kevés olajon, sóztam borsoztam, rá a tojásokat és kész is. Ha kedvesem szeretné a hagymát azt is tettem volna bele! A többi hozzávalóval díszítettem.
Vasárnapi reggelinek szuper!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése