16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. november 13., péntek

Borsófőzelék

Sokáig nem szerettem, de anya rácáfolt és kiderűlt isteni! Mondjuk anya főztje a legjobb a világon! Nagyon megkívántam múlt hétvégén és gyors összedobtam magamnak! Igaz még mindig anya borsófőzeléke a legjobb:P De az ő receptje alapján:

Hozzávalók:
*borsó(akár friss/legjobb/akár fagyasztott
*liszt
*víz:D
*só, cukor
Elkészítés: a borsót megpirítom kevés olajon, majd megpárolom fedő alatt kevés vízzel. Ezután 2 púpos fakanál lisztet keverek bele(ügyeljünk arra ne legyen csomós a liszt) és kavargatás mellet kicsit azt is megpirtom, majd felengedem vízzel és ízesítem ízlés szerint. Kavargatom még, ha jól besűrűsödik főzök hozzá tojásokat és kész is a gyors, egészséges ételünk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése