*személyenként 4db kis máretű kolompér
*olaj
*só
Elkészítés: A sütőt előmelegítem 220fokra. Kolompérokat meghámozom, megmosom és vékony karikákra vágom. A hőálló tálat kikenem olajjal és beteszem a sütőbe, hogy felforrósodjon.
Konyharuhán a kolompárokat megszárítom. Ha forró az olaj beleteszem a krumplikat úgy, hogy mindegyik olajba feküdjön!
Megsózom és 20 percig a sütőbe teszem. 20 perc után megfordítom a krumplikat és 5 percre még sütkéreztetem őket!
Papírtörlőn lecsepegtetem és kész is!
Sokkal finomabb, mint az olajban sült kolompér! Kevesebb olaj kell, nem ázik benne! Gondoltam rá a kövcetkezőt disznózsírban sütöm és lehet kis pirospaprikát is szórok rá! Így kicsit olyan, mintha sültkolbi mellett sütném, vagy kolbászzsírban sütve is isteni lehet! Szóval lehet variálni nagyon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése