16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. szeptember 12., szombat

Sütőben sült kolompér

Hozzávalók:
*személyenként 4db kis máretű kolompér
*olaj
*só

Elkészítés: A sütőt előmelegítem 220fokra. Kolompérokat meghámozom, megmosom és vékony karikákra vágom. A hőálló tálat kikenem olajjal és beteszem a sütőbe, hogy felforrósodjon.
Konyharuhán a kolompárokat megszárítom. Ha forró az olaj beleteszem a krumplikat úgy, hogy mindegyik olajba feküdjön!
Megsózom és 20 percig a sütőbe teszem. 20 perc után megfordítom a krumplikat és 5 percre még sütkéreztetem őket!
Papírtörlőn lecsepegtetem és kész is!

Sokkal finomabb, mint az olajban sült kolompér! Kevesebb olaj kell, nem ázik benne! Gondoltam rá a kövcetkezőt disznózsírban sütöm és lehet kis pirospaprikát is szórok rá! Így kicsit olyan, mintha sültkolbi mellett sütném, vagy kolbászzsírban sütve is isteni lehet! Szóval lehet variálni nagyon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése