16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 10., hétfő

Krumplifőzelék

Hozzávalók:
* krumpli
*só, köménymag, babérlevél
* olaj
*liszt
Elkészítés: A kolompérokat megpucolom, és kockára darabolom, felengedem fizzel, hogy ellepje és felteszem főni, babérlevéllel, majd fűszerezem, só, bors. Ha már megfőtt a krumpli, lehúzom a gázról, berántom és rottyantok rajta még egyett! Ízlés szerint lehet tejfölt tenni bele, vagy kezdésnek hagymát pirítani alá.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése