16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2014. február 7., péntek

10 perces szívecskés fánk

Nagyon régóta tervezem elkészíteni ezt a fánkot. Már több recept is el van mentve a gépemre. Ma úgy döntöttem, hogy elkészítem. Nagylányom imád sürögni forogni a konyhába, így hát valami olyasmi kellett, amit Ő is tud gyúrni.

E recept alapján készítettem el az alapot, igen azt, mert rengeteg mindennel tuningoltam utána fel:
http://www.nosalty.hu/recept/10-perces-fank
Mivel nagyon ragacsos lett és kevés is így feltuningoltam. Szóval alapja a fenti recept, enyém ilyen lett:
* 2dl joghurt
*fél csomag sütőpor
*20dkg liszt
*2ek cukor
*csipet só
*1db tojás
*fél citrom reszelt héja
*kiskanál rumaroma
Mindent összegyúrtam és tettem hozzá még annyi lisztet, hogy ne ragacsos legyen, hanem olyan kelt, puha fánk állagú.
Kézzel "nyújtottam ki" és szaggattam belőle szívecskéket, jó lisztes kiszúróval.
Közepesen forró olajban aranybarnára sütöttem. ISTENI! Nagylányt alig bírtam leállítani róla.Új fejezet lépett az életembe, méghozzá a lánykámmal való sütés. Rengeteg finomságot kipróbáltunk már és tervbe van. Mindig kell egy recept, ha ő megkívánja a sütést készen álljak vele. Szeretem a gyors, könnyű recepteket, főként kekszeket. És nem hátrány ha egészséges is.
Sokan gondolkoztam, hogy hova kéne gyűjteni ezeket a recepteket. Van a Készült szeretettel blogom, ahol a kreatív szárnyaim bontogatom és van ez, ahol úgy mond felnőttem főzni...gondoltam hogy a kreatívba írnám, minek vezessek 2, de nem akarom vegyíteni, így ez a blog is kicsit sűrűbben fog frissülni, mint évente. Szeretném eme receptjeinket is megőrizni. Olyan jó, hogy itt kattintok párat és meg is van a recept, nah meg a hozzá fűződő élmények emlékek.
És nem utolsó sorban hamarosan újra hozzátáplálok, szeretném pontosan végig vezetni mit hogy csinálok és sok sok receptet kipróbálni.
Vigyáz kész! Muffin itt muffin ott ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése