16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2012. április 14., szombat

Egyből kettőt! Gyors és finom csirkemell zöldfűszerrel

Annyira egyszerű és annyira finom lett, hogy nem lehet abba hagyni!
és legfőképp ultragyors...észre sem veszi az ember és már kész is!

Hozzávalók:
*zöld fűszersó
*csirkemell
*burgonya
*margarin
*olaj
Elkészítés: A csirkemelleket jól be fűszer sózzuk, ne sajnáljuk! De tényleg ne!
Aztán forró margarinba kisütjük.
Közben a burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. Ne főzzük túl, épp puha legyen.
Ha kész a husi a margarint felöntjük olajjal és felforrósítjuk, majd a burgonyát ebbe az olajba sütjük pirosra.
Hát valami isteni!

Jóóóóóóóóóóó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése