16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2012. március 20., kedd

Mit főzzek ma?????


Őszintén ti hogy találjátok ki????
Egyszerűen sose megy! Nem tudom...sőt, hogy olyan madárétkű a férjem .... hát elég nehéz falat ez:(
Ötlet?:)

4 megjegyzés:

  1. Én egy időben ami étel az eszembe jutott napközben, azt felírtam, és volt, hogy csak válogatnom kellet belőle. Most, hogy elég nagy számú a család és mindenki mást enne, szóval könnyebb, van, hogy egy hétre való menüt mondanak. De van, hogy én is tanácstalan vagyok, sőt van, hogy nincs kedvem főzni, de kell és már kész kéne lenni az ebédnek, akkor ugrik be valami finomság, amit általában hamar elkészítek (mondjuk nem húslevest), mert szorít az idő és valahogy megjön a kedvem a főzéshez. Mondjuk imádok főzni. Szerintem egyszer a férjedet interjúvold meg, hogy mit is enne szívesen, de ami az eszébe jut mindent mondjon, te meg csak írd fel. (Ne szégyelld a listát)

    VálaszTörlés
  2. Én is sokszor járok így... De ilyenkor belenézek néhány receptújságba és szakácskönyvbe. Vagy kiválasztok valamit, vagy jön egy ihlet. Én is szoktam felírni ezt-azt, ha valamit megkívánok, eszembe jut. Megnézem, hogy mi van itthon, és akkor abból készítek. Kb. így szoktam kitalálni. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Én is le szoktam írni, ha valami eszembe jut vagy látok valahol valamit ami megtetszik. Vagy ha valmi csak úgy beugrik, akkor is. Aztán meg ott a lista és azt választom róla, amihez épp kedvem van. Ha meg nagyon gyorsan kell és nincs kedvem semmihez, akkor tartaléknak mindig ott van a tészta. Gyors, egyszerű, millió féle képpen variálható és nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
  4. Állandóan az a kérdés,de mit????Előbb-utóbb valami beugrik.Nálunk is első a tészta,ha végképp semmi nem jut eszembe.

    VálaszTörlés