Ez esetben szív is:)
Nagy izgalommal kezdtük el januárban, amikor betöltötte kislányom a fél évet a husi evést. Először üvegessel kezdtük, aztán jött az itthoni.
"recept" nagyon egyszerű és nagyszerű. Ötlet pedig az anyukáktól.
Nem is kell mást tenni, csak jól megmosni a csirkehúst (védőnő combot ajánlott, mert hogy az zsírosabb hát én mellet vettem)majd hideg vízben feltettem főni.
Nem kell sokáig, amikor kifehéredik ellenőrizni kell állagát.
Ügyelni kell, hogy ne főzzük túl, mert akkor kemény lesz és nagyon száraz.
Majd be a turmixba és főzőlé hozzáadásával összeturmixolni.
Én naturan főztem, mármint só és egyéb fűszer nélkül, de ha tavasszal lesz petrezselyemzöld akkor azt tervezek főzéskor mellé tenni.
Turmixolás után jégkocka tartóba tettem. Majd amikor kihűlt a fagyasztóba.
Házi főzelék evéskor kiveszek egyet reggel és kiolvad, vagy ha elfelejtem a párolóba teszem az utolsó percekre és ki is olvadt!
Nagy izgalommal kezdtük el januárban, amikor betöltötte kislányom a fél évet a husi evést. Először üvegessel kezdtük, aztán jött az itthoni.
"recept" nagyon egyszerű és nagyszerű. Ötlet pedig az anyukáktól.
Nem is kell mást tenni, csak jól megmosni a csirkehúst (védőnő combot ajánlott, mert hogy az zsírosabb hát én mellet vettem)majd hideg vízben feltettem főni.
Nem kell sokáig, amikor kifehéredik ellenőrizni kell állagát.
Ügyelni kell, hogy ne főzzük túl, mert akkor kemény lesz és nagyon száraz.
Majd be a turmixba és főzőlé hozzáadásával összeturmixolni.
Én naturan főztem, mármint só és egyéb fűszer nélkül, de ha tavasszal lesz petrezselyemzöld akkor azt tervezek főzéskor mellé tenni.
Turmixolás után jégkocka tartóba tettem. Majd amikor kihűlt a fagyasztóba.
Házi főzelék evéskor kiveszek egyet reggel és kiolvad, vagy ha elfelejtem a párolóba teszem az utolsó percekre és ki is olvadt!
Jóóóó étvágyat babók:)
Ez tényleg nagyon jó ötlet, én is alkalmaztam.
VálaszTörlésMost már "húsleveskockát" fagyasztok a sűrű húsalapléből. Ha épp nincs leveskockám, akkor ezt használom ahelyett.
Az is szuper ötlet!:)
VálaszTörlés