16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2012. február 24., péntek

Husikocka

Ez esetben szív is:)
Nagy izgalommal kezdtük el januárban, amikor betöltötte kislányom a fél évet a husi evést. Először üvegessel kezdtük, aztán jött az itthoni.
"recept" nagyon egyszerű és nagyszerű. Ötlet pedig az anyukáktól.
Nem is kell mást tenni, csak jól megmosni a csirkehúst (védőnő combot ajánlott, mert hogy az zsírosabb hát én mellet vettem)majd hideg vízben feltettem főni.
Nem kell sokáig, amikor kifehéredik ellenőrizni kell állagát.
Ügyelni kell, hogy ne főzzük túl, mert akkor kemény lesz és nagyon száraz.
Majd be a turmixba és főzőlé hozzáadásával összeturmixolni.
Én naturan főztem, mármint só és egyéb fűszer nélkül, de ha tavasszal lesz petrezselyemzöld akkor azt tervezek főzéskor mellé tenni.

Turmixolás után jégkocka tartóba tettem. Majd amikor kihűlt a fagyasztóba.
Házi főzelék evéskor kiveszek egyet reggel és kiolvad, vagy ha elfelejtem a párolóba teszem az utolsó percekre és ki is olvadt!

Jóóóó étvágyat babók:)

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon jó ötlet, én is alkalmaztam.
    Most már "húsleveskockát" fagyasztok a sűrű húsalapléből. Ha épp nincs leveskockám, akkor ezt használom ahelyett.

    VálaszTörlés