16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2011. december 5., hétfő

Hozzátáplálás 2. hét - A barack

Sosem hittem volna, hogy ennyi macera jár ezzel, nah de megéri látni, hogy egy csepp kis élet tanul enni, az új ízeknek pofikat vág...
Kész ízlése van, pedig 3 féle dolgot kóstolt eddig.

Az őszibarackot én tettem el(fagyasztási módszer kicsit lejjebb).
Kiolvasztottam és össze botmixereltem. Az első nap pár kanállal, 2. nap benyomta ezt mind.
Igen ám, de leendő anyukák! Óvatosak legyünk a barack lefagyasztásakkor! Nagyon vigyázzunk arra, hogy ne kerüljön a barack szőrös héjából a gyümi közé, allergiás reakciót(friss anyukába pánikot) válthat ki!
És én némi anyatejet is kevertem bele.
Barack egyszerűen finom!

jóóóóóó étvágyat, babók!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése