16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2011. november 8., kedd

Rakott hal

Férjem imádja a halat én már nem.
De nem vagyok megtagadó típus, még ha nem is szeretem, főként az illatát nem még akkor is készítek neki és próbálom változatossá tenni.
Így jött az ötlet, hogy valami különlegeset készítsek....

Hozzávalók:
*fél kg halfilé
*fél konzerv kukorica
*kis doboz tejföl
*zöld fűszer só
*margarin
*15dkg sajt
Elkészítés: A halat feldarabolom vékony, nagy darabok legyenek(akár a csirkemell). Besózom és kikent hőálló tálra sorakoztatom a szeletek felét.
Megkenem tejföllel, teszek rá kukoricát és újabb sor hal, tejföl kukorica jön. majd be a sütőbe lefedve egy jó bő fél órára, hogy párolódjon.
Aztán leveszem a fedő( vagy akár alufólia) és reszelek rá sajtot. Rápirítom.
Kész is!

gyors egyszerű!

Jóóóóóóó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Én se szeretem nagyon a halat - de megeszem. Van is a fagyasztóban vagy egy fél kiló, lehet hogy ilyesmi lesz belőle :) ? Köszi a tippet :) !

    VálaszTörlés