16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2011. február 8., kedd

Online Vacsoracsata: Színes csirkemell túróval töltött puliszkával

Mielőtt belekezdenék a receptbe el kell mondjam, hogy annyira megörültem ennek a játéknak, hogy csak na! Mindig is szerettem volna Vacsoracsatába részt venni, még ha nem is a TVben, de oly sokszor terveztük barátnőinkkel, hogy de jó lenne egy hetet így eljátszani.
Hát ez mindig elmaradt és most részt vehetek egybe, igaz online, de nagyon jó ötlet volt Kutya és Konyha blogírójától!!!!!
Játékról bővebben ITT olvashattok!
Azt meg már előre sejtettem, hogy elsők közt leszek akik főzhetnek! Így alig volt időm kitalálni, mit is készítsek!
Minden szakácskönyvem elővettem, a kis receptes füzetemet is fellapoztam, de nem tudtam mi is legyen a választott ételem.
Anyummal beszélgettem és említettem neki mire is készülök, majd elszárnyalt a fantáziánk és megszületett a következő étel.
Az már biztos, ha kamerák tüzébe kellett volna elkészítenem, majd leadták volna valahol az összes néző nevetett volna rajtam, kb. úgy festettem volna mint egy "Celeb" aki életébe nem főzött:D
Arról nem is beszélve, hogy az elkészült receptnek köze nincs az eredeti tervhez, teljesen más lett mint amit elképzeltem és sokkal jobb annál.
Én már ott buktam volna, hogy a menükártyámon más szerepelt volna, mint amit Erinaceának, Aminak, GasztroRékának és Nellinek feltálaltam volna.
Remélem Ízlik nekik!

Nem szokásom az épp készülő ételt fotózni, de késztetést éreztem, mert annyira csodás színei vannak! Bennem a tavaszt idézte!

Hozzávalók:
*fél kg csirkemell felcsíkozva
*1-1-1db piros, zöld, sárga kaliforniai paprika
*kis fej paradicsom
*1dl paradicsomlé(házi)
*kis fej vöröshagyma
*1 gerezd fokhagyma
*olaj
*só, bors, pirospaprika
*2 evőkanál tejföl
Elkészítés: A hagymát nagyon apróra darabolom, majd kevés olajon megpárolom, lehúzom a tűzről és belenyomom a fokhagymát, teszek rá egy kávéskanál pirospaprikát.
Vissza a gázra és gyors rátesszük a csirkemell csíkokat, fehéredésig pirítjuk. Épp egy cseppnyi vizet öntünk rá, fűszerezzük. Hagyjuk fedő alatt párolni, majd beleöntjük a paradicsomlét, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikákat, feldarabolt paradicsomot. Lefedem és pár percig főzöm, amíg a paprika meg nem puhul, ha megpuhult beleteszem a tejfölt, pár percig még főzöm, majd kész is.

Köret: Túróval töltött puliszka
Hozzávalók:
*25dkg kukoricadara
*750ml víz
*fél evőkanál só
*25dkg túró
*kis fej vöröshagyma
*só, bors, pirospaprika
Elkészítés: Felteszem a vizet forrni, benne a kukoricadarával és a sóval. Amikor már pukkadozik(vicces folyamat ez) akkor elzárom a gázt és lefedem, állni hagyom.
Kiterítek egy alufóliát, és azon elterítem a megfőtt kukoricadarát, avagy puliszkát. Olyan tepsi méretű legyen. Hagyom kicsit hűlni.
Eközben a hagymát nagyon apróra vágom, túrót villával megtöröm, beleteszem a hagymát, sózom, borsozom, pirospaprikázom, jól összekeverem.
A dara egyik szélére teszem a túrót, majd feltekerem. Így hagyom hogy összeálljon.
Nagyon jó lett volna bele egy kis friss kapor, de ennek hiányában ezt kihagytam.
Tálalás előtt a hengert tepsire tesszük, majd pár percig forró sütőbe tesszük és így melegítjük meg.
Pirítós kenyérrel tálalom és egy Rosé bort kínálnék hozzá.

Jóóóó étvágyat!

14 megjegyzés:

  1. Erdélyben úgy láttam, hogy a vizet felhevítik, ha forró félrehúzzák, s úgy kerül bele a kukorica, s aztán ismét vissza a tűzhelyre...

    VálaszTörlés
  2. Köszi Márta a tippet! Ezt még nem hallottam...

    VálaszTörlés
  3. Aztaaaaa, ez valami mennyei volt Szandra! Köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  4. Szívesen megkóstoltam volna élőben is!:) Éljenek a szép színek és a finom ízek!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen köszönöm!!!!!!:D
    Hátha egyszer sikerül...:D

    VálaszTörlés
  6. Kedves Szandra!Nagyon szeretem az ilyen szép, színes ételeket!Köszönöm szépen a vacsit!:-)

    VálaszTörlés
  7. Maga a tavasz:) Gyere át hozzám légyszíves, van nálam számodra valami!:)

    VálaszTörlés
  8. Eltűntetném egy szempillantás alatt!:) Az a puliszka nagyon felcsigázott! Már úgy is régóta tervezgetem a puliszkát.

    VálaszTörlés