16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. november 26., péntek

Rakott brokkoli

Ezer és egy éve készítettem el kifejezetten magamnak, mert én imádom, párom kifejezetten utálja:(
Csak elfelejtettem közzé tenni itt.
Nah, de voltam olyan rafkós, hogy elfeleztem a darált húst és kedvére tettem. Neki rakott bolognai került az asztalra, nekem ez.
Gyors és finom!!! Ajánlom minden brokkoli kedvelőnek.

Hozzávalók:
*25dkg darált hús
*20dkg brokkoli
*kis pohár rizs
*tejföl
*só, bors, pirospaprika
*fokhagyma
*sajt
Elkészítés: A húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom ízlés szerint pirospaprikázom. Teszek bele 1 gerezd fokhagymát.
Rizst előfőzöm. Ha kész kisebb hőálló tálba teszem a rizst és a húst, kicsit összekeverem. Megkenem tejföllel, majd rásorakoztatom a brokkolit(én fagyasztottat használtam) majd megint megkenem tejföllel és megszórom reszelt sajttal.
Forró sütőbe tesszük(olyan 200fok) és addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.

NYAM..."tudom, hogy ezt nem illik mondani"

2 megjegyzés:

  1. Izgalmas, bár nem eszem brokkolit, de így szívesen megkósolnám

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük, guszta lett :)

    VálaszTörlés