16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. augusztus 1., vasárnap

Sajtos harapnivaló, avagy Lusta konyhatündér sajtos kockája

Ki az az elvetemült, aki 8,5 óra munka után főz és süt egyszerre 35 fokban.... Én!
Mármint a főzés az alap, meg kell csinálni, enni kell! Nincs mese! Melegre való tekintettel olyat készítek, amely gyorsan megvan, nem igényel sok időt és legfőképpen nem melegíti be a lakást. De ha jön egy kattanásom, hogy nekem sütni kell, nincs mese, sütni kell és melegszik a lakás, izzad a test!
De a végeredmény kárpótol! AZ ízek, az hogy van rágcsálnivaló és mikor a párom azt mondja "hm, ez igen!!!"! Akkor megéri izzadni:D És egy újabb égési sérülést beszerezni.
Ez a kis süti még annyira nem is melegít be, mert ahhoz képest, nagyon hamar megsül, és nem igényel nagy munkát se pik-pak megvan! És hogy az élvezeteket halmozzuk tettem némely kockára paprika szeletet! Hát szuper! És hogy miért is lusta? Háááát mert csak összegyúrod-kinyújtod-megsütöd. Nem kell állni hagyni, hűtőbe tenni stb.....



Hozzávalók:
*40 dkg liszt
*25 dkg sütőmargarin
*15 dkg sajt
*2 dl tejföl
*só
A tetejére:
*10 dkg sajt
*paprika
*tojássárgája
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és lisztes deszkán kinyújtjuk. Felvágjuk kockákra, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint tehetünk rá paprikát is.
200fokon előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Én féladagot csináltam, és így is nagyon sok lett!

Jóóó étvágyat!

4 megjegyzés: