16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 30., péntek

Bacon,sonka,gomba,tészta, tejföl, avagy miből lesz egy gyors egyszerű vacsora

Tudom, hogy mindenki így van vele, legyen gasztroblogger, vagy sem, szerintem aki háztartást vezet és a napi ebédről gondoskodik, akkor az sokat gondolkozik azon, "hogy mit is főzzek?"
Én sosem tudom...:D
Tegnap sem tudtam aztán összeütöttem valami isteni finomat abból amit leltem a konyhába.
És tényleg isteni lett. Hasonlít a carbonare spagettihez, de mégis több minden van benne, ha párom nem lenne zöldség utáló tettem volna bele brokkolit is.
Nagyon hamar összedobáltam és nagyon hamar lefogyott.....

Hozzávalók:
*gomba
*vöröshagyma(kicsi)
*bacon szalonna
*sonka
*só, bors
*nagy pohár tejfölt
*liszt
*margarin
*tészta
Elkészítés: A margarint megolvasztom és a karikára vágott vöröshagymát(új) beleteszem és puhára párolom, pirítom. Majd a gombafejeket beleszórom, úgy hogy terüljön el. (a Juli&Juliában tanultam, hogy az a jó, ha mind fekszik, úgy tud jól megpárolódni). Kis vizet löttyentettem alá fedővel lefedtem és picit főztem is. Levettem a fedőt és beleszaggattam a bacont, sonkát. Pirítottam, kicsit borsoztam és sóztam, de ne nagyon bacon eléggé sós. Közben sós vízben kifőztem a 3-ba tört spagetti tésztát.(de bármilyen megfelel)
Mikor meg pirúlt a szalonna beleteszek egy pohár tejfölt és szórtam rá kb. 1 evőkanál lisztet, hogy sűrű legyen, ezzel is összefőzöm, rottyantok egyet.
Legvégén a megfőtt tésztát hozzákeverem!

Gyors, egyszerű, nagyszerű, ízletes!


Jóóóó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Imádom az ilyen egyszerű tésztaételeket. Csak nem este 10-kor kéne nézegetnem, mert mindig elkezdek csipegetni valamit:)

    VálaszTörlés