16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. június 13., vasárnap

Virslis "paraszttarhonya" reszelt Uborkasalátával

Meleg van és ilyenkor nem a legkellemesebb órákat állni a gáztűzhely előtt. Gyors és finom ebédet akartam csinálni. Így a tarhonyára jutott választásom. megspékeltem kis virslivel is és még laktatóbb lett!
Hozzávalók:
*25dkg tarhonya
*2-3 szem krumpli
*3 karika kolbász
*7db virsli
*só, bors, pirospaprika
*kis fej hagyma
Elkészítés: A tarhonyát kevés olajon megpirítom(kb. ennyit állunk a gáznál) felöntöm vízzel, hogy ellepje és lefedem, kis lángon főzöm.
Közben a hagymát üvegesre párolom, beleteszem az ízlés szerinti pirospaprikát és a krumplit, majd felengedem kevés vízzel. Ha közepesen puha a tarhonya és a krumpli, akkor a krumplit ráöntöm levével együtt a tarhonyára és belekarikázom a virslit és kolbászt. Ha kell még vizet öntök alá és készre főzöm. Párszor meg kell kavargatni.
Nekem ez az étel 1 óra alatt kész volt, előkészületekkel és mosogatással együtt:D

Ubisaláta
Nem karikáztam reszeltem. :D
Így jobban ízlik:D

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: