16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. augusztus 19., szerda

Alufóliás csirkecomb

Hozzávalók:
*csirekcombok
*só, fűszersó
*olaj, margariv, vagy vaj
Elkészítés: A csirkecombikat alaposan megmosom és jól besózom! Nem kell félni, jó sokat kell rá tenni! Az alufóliát kiknem olajjal és teszek rá margarindarabkákat, erre helyezzük a csirkecombikat. A combokra is teszünk margarindarabokat(vagy vaj). Nagyon jól bezárom az alufóliát, hogy majd a lé ki ne follyon. És 45 percig alufólia alatt párolom!
Ezután kibontom és megpirítom. Közben a levével locsolgatom!
Krumplipürével tálalom és a lével a pürét meglocsolom!
(anyukámtól tanúltam)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése