(kb.30 darabhoz)
Sütési idő: 20 perc
Sütés: 180 fokon/gáz 4es fokozat
Hozzávalók
125 g
sütőporos liszt
25 g
jó minőségű kakaó
125 g
étcsokoládé, legalább 70%os
100 g
fehér csokoládé
200 g
tejcsokoládé
100 g
puha vaj
175 g
barna cukor (én simával csináltam)
2 nagy tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
Sütőt melegítsük be. Szitáljuk egy tálba a lisztet és a
kakaót. Tördeljük kis darabokra az étcsokit, és egy tálban gőz fölött olvasszuk
meg. Amikor teljesen megolvadt, keverjük meg egyszer és tegyük félre. Vágjuk
kisebb darabokra a fehér és a tejcsokit.
Turmixgéppel keverjük habosra a vajat a cukorral. Keverjük
bele egyenként a tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot is. Keverjük
bele az olvasztott csokit is, majd a feldarabolt fehér és tejcsokit. Vegyítsük
bele a kakaós lisztet.
A tésztából csöppentsünk teáskanálnyi adagokat sütőpapíros
tepsire, egymástól jókora távolságban, mert sülés közben a kekszek megnőnek.
Süssük 10 percig, majd hagyjuk kihűlni, amíg kissé megkeményedik. Csak ez után
tegyük át kenőkéssel vagy lapáttal egy rácsra ahol teljesen kihűl.
Jól néz ki :)
VálaszTörlés