16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2013. június 10., hétfő

Háromcsokis keksz

Kedves barátnőmtől kaptam a receptet és nagyon ízlett a családnak, sokáig jó puha is marad!


(kb.30 darabhoz)


Sütési idő: 20 perc
Sütés: 180 fokon/gáz 4es fokozat


Hozzávalók

125 g sütőporos liszt
25 g jó minőségű kakaó
125 g étcsokoládé, legalább 70%os
100 g fehér csokoládé
200 g tejcsokoládé
100 g puha vaj
175 g barna cukor (én simával csináltam)
2 nagy tojás
1 teáskanál vaníliakivonat


Sütőt melegítsük be. Szitáljuk egy tálba a lisztet és a kakaót. Tördeljük kis darabokra az étcsokit, és egy tálban gőz fölött olvasszuk meg. Amikor teljesen megolvadt, keverjük meg egyszer és tegyük félre. Vágjuk kisebb darabokra a fehér és a tejcsokit.

Turmixgéppel keverjük habosra a vajat a cukorral. Keverjük bele egyenként a tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot is. Keverjük bele az olvasztott csokit is, majd a feldarabolt fehér és tejcsokit. Vegyítsük bele a kakaós lisztet.

A tésztából csöppentsünk teáskanálnyi adagokat sütőpapíros tepsire, egymástól jókora távolságban, mert sülés közben a kekszek megnőnek. Süssük 10 percig, majd hagyjuk kihűlni, amíg kissé megkeményedik. Csak ez után tegyük át kenőkéssel vagy lapáttal egy rácsra ahol teljesen kihűl.

Köszönöm Drága Marcsi!

1 megjegyzés: